SYAM SILVER

ANIA HAIE

2021. október 13. - syamsilver

aniablogra.jpg

Piacon való megjelenését követően rövid időn belül élvonalba kerülő termékeket képvisel az ezüst ékszerek körében, köszönhetően annak, hogy időtállóan ötvözi a minőséget, a stílust, illetve a divatot!

Londoni Ania Haie alapítói rájöttek, hogy a mai modern nő olyan ékszereket szeretne, amelyek a halmozásra és rétegezésre összpontosítanak, kiemelve az egyéniséget. Megragadták a lehetőséget és az álom valóra vált!

Ami őket megkülönbözteti?A luxus érzést ötvözik megfizethető áron. Darabjaik meghatározzák a legújabb trendeket, és a divat előrehaladása mellett egyedi dizájnjuk teszi összetéveszthetetlenül egyedivé.

Kollekcióik 14 karátos sárgaarany bevonatú és 14 karátos rosegold bevonatú 925 Sterling ezüstékszerek.

Mindegyik kollekció az adott aktuális trendekre összpontosít.

Fiatalos, olykor kicsapongó ékszerei mellett, eleget tesz a kifinomult darabok kedvelők körében is, melyek bármilyen ruhadarab vagy éppen esemény tökéletes kiegészítője lehet viselője számára.

Tündöklő megjelenést kölcsönöz mindennapi életünkben, emelve az események fényét, mind emellett idomul a sportosan elegáns viselethez egyaránt.

 

A legnépszerűbb és legsikeresebb formatervezési minták: A Lee Cooper órák!

leecooper.jpg

 

A Lee Cooper órák a Lee Cooper Denim vállalat részei. A vállalatot 1908-ban alapították a londoni East Enden, ahol farmer ruhákat kezdtek értékesíteni. 1908-óta a Lee Cooper sikeresen bővítette termékeinek skáláját, ma már minden öltözékkel kapcsolatos termék és divatkiegészítő megtalálható amely a Lee Cooper márkanevet viseli. A vállalat egy világszerte működő ruházati cég, amelynek a székhelye továbbra is Londonban található meg. Eredetileg munkaruhákat gyártottak, majd az 1930-as években farmer nadrágokkal és farmer kabátokkal kezdtek foglalkozni.

 

Tovább

Cluse női karórák, megalapozott, kifinomult és ön azonos hölgyeknek!

amsterdam-arch-arch-bridge-347254.jpg

 

Amszterdam Hollandia legszebb városa. Nevének jelentése „gát az Amstelen”. Itt élt Freddy Heineken, aki megörökölte apjától kis családi sörözőjüket és világméretű márkává változtatta azt, itt született a legnagyobb nyugati filozófus Baruch de Spinoza és itt alapították meg 2013-ban a leggyorsabban növekedő női karóra márkát a Cluset.

 

Tovább

Az avantgard Coeur de Lion ékszerek!

coeur_de_lion-syamsilver-014.png

 

 

 

 

 

 

Mit gondolsz az Avantgárdról? A huszadik század elején megjelenő új képzőművészeti és irodalmi irányzatok alapvetően meg azt amit a művészetről addig gondoltunk. Ezekben az irányzatokban nincsen semmi közös csak a lázadás, az addigi formák megbontása és az építés közös szándéka. Írd meg hozzászólásban a cikk alján, hogy te mit gondolsz az Avantgárdról!

Tovább

A lélegzetelállító Északi-sark ihlette a Bering órákat!

arctic-aurora-aurora-borealis-258112.jpg

Szinte biztos, hogy már téged is ámulatba ejtett az Északi-sark és az ott tapasztalható különleges légköri jelenség: az Északi-fény! Az alábbi írásunkban bemutatunk neked egy olyan kalandort és üzletembert, aki a Föld ezen féltekéjén tapasztalt lélegzetelállító élmények arra inspirálták, hogy minőségi, prémium kategóriás termékekben, divatkiegészítőkben, karórákban és ékszerekben formálja meg a látott a harmóniát.

Tovább

Guess márka: A szexisen elegáns ékszerek

guess-syamsilver.png

Ha olyan prémium minőségű termékekre vágysz, amik szexisen elegánsak és ezért magabiztossággal és önbizalommal ruháznak fel, akkor válogass a Guess ruhák és divatkiegészítők között. Marcus Aurelius azt mondta: „Lenéz engem valaki? Az ő dolga! Az én dolgom, hogy ne tegyek, és ne mondjak semmit, ami lenézést érdemelne.” Ismerd meg a Guess márka rövid történetét!

Tovább

Az idei év trendszíne az ékszereken

15337387_10154725864237629_717540026775557546_n.jpgMint minden évben, a Pantone intézet idén is kijelölt egy színt, mely a 2017-es év színe címet nyerte! Ez nem más, mint a lombzöld/levélzöld.
A trend színeket minden évben szakemberek választják ki, ehhez körbeutazzák a világot, hogy megtalálják a leginspirálóbb színt.
A Pantone intézet igazgatója elárulta, hogy idén fontos dologra szeretnék felhívni a figyelmet:
„A zöld a remény, a természet, a megújulás és az optimizmus színe. Mind olyan értékek, amikre kiemelt figyelmet kell fordítanunk és az új év remek lehetőség arra, hogy ezt megtegyük.”
A kiválasztott szín egyértelműen meghatározza a trendeket mind a lakberendezés, mind az öltözködés terén, tehát hamarosan viszontláthatjuk ezt a megnyugtató árnyalatot az élet szinte minden területén.
Egy kicsit nézzük meg közelebbről a színterápia szerinti értelmezésben a zöldet!
A zöld szín a spektrum közepén található, és – talán ebből fakadóan is - a harmónia, az egyensúlyi állapot hozható kapcsolatba vele. A természetben ez az élet színe, ezért teltségérzetet ad, megnyugtatja a vért, és élénkíti az idegeket. Szemet nyugtató hatása onnan eredeztető, hogy a szem szinte pontosan a retinára fókuszálja a zöld fényt. Az egyensúly színeként nyugalmi állapotba segíti mind a tudatot, mind az érzelmeket, és jótékony hatású egyes szívproblémákra is. A zöld szín a szív, tüdő betegségeiben egyaránt kedvező. Serkenti a nyirokmirigyeket (csecsemőmirigyre is hatásos), fokozza az izom- és szövetgyarapodást, viszont akadályozza a túlburjánzó sejtnövekedést, ezért daganatos betegségekben különösen kedvező. Elősegíti a vér- és keringési rendszer működését. Fertőtlenítő hatása is van (műtőben is ezt a színt használják). Kimerültség ellen is jó hatású.
A zöld a természet, növekedés és az általános regenerálódás színe. Ennélfogva a zöld szín gyógyhatása elsősorban harmóniateremtő és roboráló erejében rejlik. Szemünk a természeti zöld színek ezernyi árnyalatát érzékeli; mindenki átélte már egy erdei séta jótékony hatását.

s-25c3-25a1rk-25c3-25a1ny-2bach-25c3-25a1t-2bm-25c3-25a1solata.jpgCsökkenti a kimerültséget és a fáradtságot, néha teljesen meg is szünteti őket. Az elégedetlenség érzését is jó irányba tereli. Ízületi és visszérgyulladások zöld szín hatására fájdalommentessé válnak, szamárköhögés és hörghurut mérséklődik. Zöld fénysugárzással a szembetegségek - még a cukorbaj által előidézettek is - jellegzetesen gyorsan és hatékonyan gyógyíthatók. Zöldszín-kezeléssel még a rák is pozitív irányba fejlődhet - természetesen a színterápia ebben az esetben csak kiegészítője lehet a többi gyógymódnak. Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a zöld szín mindenhová odaillik, ahol a harmóniát és a szervezet megbomlott egyensúlyi állapotát kell helyreállítani: különösen a szélsőséges állapotokban van nagy szükség a zöld szín lágy, kiegyenlítő hatására.

syam_stamp.jpgA zöld színtől sokan óckodnak, kevesen kedvelik igazán, azonban idén érdemes lesz megbarátkozni vele, akár csak a fent olvasottakat tekintve is és belecsempészni öltözködésünkbe.
A legegyszerűbb módja, ha egy kiegészítőn viseled ezt a színt, hogy megkönnyítsük a dolgod, ajánlunk pár divatékszert.
A Stamp Jewel karkötői ásványokból készülnek, melyek jótékony hatással vannak a szervezetre, minden ásvány más testi és lelki hatással bír, így akár azt figyelembe véve is elkészíttetheted vagy megkeresheted a meglévő kollekciókból a leginkább hozzád illőt.

Az ezüst ékszerek is számtalan verzióban készülnek, díszítik őket különböző színű cirkónia kövekkel, ásványokkal. Egy jól megválasztott ékszer kitűnő kiegészítője lehet viseletünknek. Ha egy színes ékszerrel dobjuk fel öltözékünket, a siker garantált. Merjetek tehát színeket viselni!

12417549_1232878103441062_8924979238650214567_n.jpgAz ékszerek ősidők óta velünk vannak, már az ősember is hordta őket. Maga készítette csontokból, kövekből és kagylókból. Mindenféle varázserőt tulajdonítottak neki. Az egyiptomiak szó szerint a sírba vitték magukkal kincseiket. Úgy vélték, hogy megvédi őket a túlvilágon, ha együtt temetik el velük.
12920518_1225567744172098_7651636202079607685_n.jpg

A rómaiak és az őket követő még jó néhány évszázad emberei státuszszimbólumként használták, illetve rangjelzés gyanánt aggatták magukra a csillogó csecsebecséket. Csak a gazdagok tehették meg, hogy nemesfémből készült ékszereket hordjanak, a többieknek pedig maradt az akkor még értéktelen bizsu.
Napjaink divatjának már szerves része a bizsu, legfőképpen a kézzel készített egyedi tervezésű szépségek. Mindenki ki szeretne tűnni a tömegből és megmutatni saját egyéniségét, és ennek az egyedi ékszer remek eszköze. Úgyhogy nyugodtan mondhatom, hogy fénykorát éli ez az (csúnya szóval) iparág.
www.syamsilver.hu
 

Ékszerviselési szabályok

Veled is megesett már, hogy megvettél egy fantasztikus fülbevalót, majd otthon, amikor a tükör előtt felpróbáltad, rájöttél, hogy valahogy mégsem az igazi? Bizony, a tökéletes összhang érdekében az ékszereknek – akárcsak a ruháknak - passzolniuk kell hozzád. Míg a ruháknak a testedhez kell idomulniuk, addig az ékszereknek az arcformádhoz kell tökéletesen illeszkedniük! A SYAM SILVER megmutatja Neked, hogy milyen típusú ékszerek illenek hozzád, hogy soha többé ne csalódj otthon, a tükör előtt!
Nem tudod, hogy milyen az arcformád? A legkönnyebben úgy tudod megállapítani, ha tükör előtt állva hátrasimítod a hajad és alaposan megfigyeled. Ha ez megvan, az alábbi képek közül válaszd ki, melyik arcforma illik hozzád a leginkább.
Miről árulkodhat az arcod másoknak? - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és  hírek
1. Szögletes arc (Oblong)  
Ha szögletes az arcod, a homlok-, az arc- és az álvonalad is hasonló széles. Célszerű rövid nyakláncokat viselned, amely csökkenti a hosszúkás vonalakat. A statement típusú darabokat mintha csak neked teremtették volna! Bátran hordhatsz hangsúlyos fülbevalókat is, remekül fognak állni! Az ellentétek tökéletesen kiegészítik egymást! Ha keskeny az arcod, választhatsz kerek vagy félkör alakú fülbevalókat is, amelyek szélesítik az arcodat. Kerüld a hosszú "V" nyakláncokat, mert azok még jobban nyújtanák az arcodat!
2. Kör alakú arc (Round)
Ha kerek az arcformád, igyekezz olyan ékszereket viselni, amelyek nyújtják az arcvonaladat. Ilyenek a hosszú „V”-alakú nyakláncok, illetve a függőleges vonalvezetésű, keskeny fülbevalók is, mint például az egyenes függő vagy éppen a keskenyebb csillár alakú. Kerüld a rövid nyakláncokat és a kerek fülbevalókat, mert az ilyen típusú ékszerek még inkább kiadják az arcod kerekded formáját, és bármilyen vékony nyakkal is áldott meg a sors, bizony optikailag vaskossá teszik azt!
3. Gyémánt alakú arc (Diamond)
A gyémánt a legritkább arcforma, amelyre jellemző, hogy a homlok és az áll vonala is keskeny, az arc legszélesebb része pedig az arccsontnál van. Ha gyémánt alakú az arcod, nagyon szerencsés alkat vagy. Bármilyen típusú ékszert szabadon hordhatsz, egyedül arra kell odafigyelned, hogy a fülbevalók ne legyenek túl hosszúak. Válassz olyan fülbevalókat, amelyek nem lépik túl az állad vonalát, mert az ennél hosszabbak már túlzottan nyújtanák az arcvonaladat.
4. Ovális arc (Oval) 
Az ovális arcúak vannak a legelőnyösebb helyzetben, hiszen a hosszúkás arc számtalan lehetőséget rejt. Szinte bármilyen típusú ékszert felvehetsz, amihez csak kedved van! Remekül állnak a szélesebb fülbevalók, valamint a statement darabok is. Egyedül egy szabályt érdemes betartanod, a fülbevalód hossza ne lépje túl az állvonaladat!
5. Négyszögletes arc (Squarel Rectangular)
Ha négyszögletes az arcod, azaz a homlokod és az állad vonala is széles, akkor olyan ékszereket célszerű választanod, amelyek ellensúlyozzák, oválisabbá teszik az arcvonásaidat és tompítják az éleket. Válassz hosszú „V”nyakláncokat vagy olyan típusú rövid nyakláncokat, amelyek rövidek ugyan, de hangsúlyos medállal teszed őket figyelemfelkeltővé. Fülbevalóknál a hosszú ovális, keskeny csillár, valamint az esőcsepp alakúak állnak jól. Lehetőleg nagy ívben kerüld el a statement típusú ékszereket. Ha mégis szeretnéd követni 2014 ékszerviselési trendjeit, akkor inkább a kezedre összpontosítsd ezeket a darabokat, viselj hangsúlyos karkötőket, órákat vagy gyűrűket. Hidd el, imádni fogod őket és a hatásuk sem marad el!
6. Szív formájú arc (Heart)
Mivel a homlokod vonala szélesebb, mint az álkapcsod, célszerű olyan ékszereket választanod, amelyek tompítják az állad vonalát. Kerüld a hosszú „V”-alakú nyakláncokat, mivel ezek optikailag csak még jobban keskenyítik az álladat. Válassz inkább olyan nyakláncokat, amelyek rövidek és követik a kulcscsontod vonalát vagy 1-2 centivel alatta végződnek. Fülbevalóknál törekedj az állnál szélesedő - például a háromszög vagy a könnycsepp alakú - darabok viselésére. 
7. Háromszög alakú arc (Triangular)
A háromszög alakú arcforma, a szív arcforma ellentéte, keskeny homlok vonal és széles állkapocs jellemzi. Ha háromszög alakú az arcod viselj rövid, finom vonalú nyakláncokat és olyan fülbevalókat, amelyek legkeskenyebb pontja az áll vonalánál van - ilyen például a fordított háromszög. Bátran viselhetsz vékony, karika fülbevalót is, de lehetőleg tartsd távol magad a „V”-alakú, hosszú nyakláncoktól, a széles fülbevalóktól, valamint a statement daraboktól!
Az ékszerek - akár csak egy tökéletesen szabott ruha - öltöztetnek, és egyensúlyt kölcsönöznek az arcodnak, éppen ezért rendkívül fontos, hogy megtaláld a számodra leginkább megfelelő darabokat! Ha mégis bizonytalannak érzed magad, van egy egyszerű, de nagyszerű, örökérvényű szabály: az ellentétek vonzása. A lényege csupán annyi, törekedj a tökéletesre, a kevésbé szerencsés vonások korrigálásával.

Őszi divatszínek és ékszerek

A világ hivatalos színszolgáltatója, a Pantone idén is megalkotta 2014 őszi-téli trend színeit. Íme egy kis útmutatás, a SYAM SILVER-től, hogy az új szezonban is igazán elegáns legyél! Mostani cikkünkből megismerheted, az idei divatszíneket és hogy milyen ékszerek egészítik és hangsúlyozzák ki azokat a legjobban.  
Király kék
A király kék az őszi-téli szezon nagy kedvence! Szinte nincs is olyan tervező, akit ne inspirált volna meg az idei évben.  Az ékszerüzletekben rengeteg király kék ékszert találhatsz, hidd el, megéri beruházni egyre. Remekül passzol egy egyszerű farmer-fehér pólós összeállításhoz is, de a fekete, a fehér, a szürke, a piros, a sárga, a pink, és a narancssárga színek is illenek hozzá. Az arany színű ékszerek finom, csillogást kölcsönöznek neki, míg az ezüst színű ékszerek különlegessebbé varázsolják a király kéket. Ha szőke vagy barna színű a hajad, inkább arany színű ékszert válassz, mert az közelebb esik a hajad árnyalatához. Ha viszont fekete vagy nagyon világos szőke a hajad, akkor ezüst színű ékszerek jobban fognak állni, ha valamilyen király kék outfitben pompázol.
Fülbevaló (Dolce and Gabbana)
hajnal_v-c3-b6r-c3-b6s1-2b-large-_2.jpg
Alumínium szürke
Az alumínium szürke idén igen izgalmas kombinációkban jelent meg a kifutókon. Kitűnően illik hozzá a fehér, az élénk zöld, a kék, a narancssárga, a sárga és a fekete. Legfőképpen az ezüst, élénk köves ékszerek mutatnak jól vele és legjobban a szőke, közép szőke, világos barna hajhoz megy. Ha kedvet kaptál az alumínium szürkéhez, célszerű minél előbb beszerezned egy ilyen darabot, mert igazán a barna bőrön mutat a legjobban!
Fülbevaló (Just Cavalli) 
alum-c3-adnium_sz-c3-bcrke-2b-large-.jpg
Párás sárga
A sárga e remek árnyalata a sárguló leveleket juttatja eszünkbe. A párás sárgához leginkább a fehér, a szürke, a fekete és a barna színek állnak a legjobban. Minden hajszínhez remekül passzol, azonban legfőképpen a fekete élénkségét emeli ki. Tipikus kora őszi szín, amelyhez elengedhetetlen a napsütötte barna bőr. A párás sárgához az arany és az ezüst ékszerek egyaránt illenek.
Gyűrű (Dyrberg Kern) 
p-c3-a1r-c3-a1s_s-c3-a1rga1-2b-large-.jpg
Hajnal vörös
A hajnal színe az ősz egyik legüdítőbb színe, a nyári nap melegének emlékét őrzi. Szinte minden hajszínhez jól áll. Remekül passzol a fekete, a fehér, a sárga, a kék, a sötét zöld és a bézs színhez. Legjobban az arany színű ékszerek illenek hozzá, de réz és bronz ékszerekkel is remek párost alkotnak, amikkel csak még inkább a nyarat elevenítik meg!
Gyűrű (Syam)
hajnal_v-c3-b6r-c3-b6s1-2b-large-_1.jpg
Ködös mályva
A ködös mályva a borongós őszt jeleníti meg. A barna, a rózsaszín, a fehér, a szürke és a drapp színekkel remek párost alakít. Az ezüst ékszerekkel igazán elegáns, de ha valami szokatlan és nagyszerű párosítást szeretnél, akkor golden rose kiegészítőket válassz. 
Karkötő (Coeur de Lion)
k-c3-b6d-c3-b6s_m-c3-a1lyva-2b-large-.jpg
Sangria
A spanyol italkülönlegesség, a Sangria bordós, pirosas árnyalata az ősz legkáprázatosabb színe. Meleg, vadító szín, amely nagyszerűen mutat narancssárgával, fehérrel, feketével. A Sangria bordós-pirosas színe idén a körömlakkoknál és a rúzsoknál is visszaköszön. Az arany színű ékszerekkel párosítva adja ki leginkább a színét, de a legjobban akkor tudod kihangsúlyozni a Sangria bordós árnyalatát, ha valamilyen élénk színű köves ékszerrel együtt hordod, ami inkább hideg tónusú, mint a kék vagy a zöld.
Ékszerszett (Coeur de Lion)
sangria-2b-large-.jpg
Világos kobalt
A kobalt kék az őszi trend legvidámabb színe.  A kobalt élénksége remekül mutat a sárgával, lilával, barnával, fehérrel, feketével és a zölddel. Minden hajszínnel remekül mutat. Bátran viselheted arany, ezüst, réz színű kiegészítőkkel, amelyeken élénk színű kövek vannak vagy esetleg színes bőranyagból készült. Az őszi ékszertrend egyik legvidámabb darabjai a színes pillangós ékszerek, amelyek igazán remekül passzolnak a kobalt kékkel. Szerezz be Te is egy bohém darabot, hogy a borongós őszi napokon is vidámsággal induljon a reggel!
Karkötö (Coeur de Lion) 
vil-c3-a1gos_kobalt-2b-large-.jpg
Konyak
A konyak színe 2014 őszi-téli szezon legkülönlegesebb színe. A mályva, a kék, a zöld, az élénk piros, a fehér és a barna különböző árnyalataival nagyon érdekes színkombinációt eredményez. A bronz és a réz színű ékszerekkel mutat a legszebben. A konyak barna ruhadarabok különlegességét a vintage ékszerekkel még jobban tudod fokozni. Ha nincs ilyen ékszered, az sem gond, elég ha bekukkantasz a nagymamád ékszeresládikájába! 
Fülbevaló (Coeur de Lion)
konyak-2b-large-.jpg
Ciprus zöld
A ciprus fa leveleinek színe szinte mindenkinek jól áll. Remekül mutat a barnával, a pirossal, a lilával, a fehérrel és a feketével is.  Az arany, a réz és a bronz színű ékszerekkel a legszebb . Az idei év nagy kedvencei a bőrből készült ékszerek egy kis fémmel ötvözve, amelyek még inkább kiadják a ciprus zöld természetességét!
Nyaklánc (Coeur de Lion)
ciprus_z-c3-b6ld-2b-large-.jpg
süti beállítások módosítása