SYAM SILVER

Az avantgard Coeur de Lion ékszerek!

2018. június 30. - syamsilver

coeur_de_lion-syamsilver-014.png

 

 

 

 

 

 

Mit gondolsz az Avantgárdról? A huszadik század elején megjelenő új képzőművészeti és irodalmi irányzatok alapvetően meg azt amit a művészetről addig gondoltunk. Ezekben az irányzatokban nincsen semmi közös csak a lázadás, az addigi formák megbontása és az építés közös szándéka. Írd meg hozzászólásban a cikk alján, hogy te mit gondolsz az Avantgárdról!

coeur_de_lion-syamsilver-01.jpg

coeur_de_lion-syamsilver-02.jpg

coeur_de_lion-syamsilver-03.jpg

1987-ben mutatta be a Müncheni Avantgard kiállításon Carola Eckrodt első alkotását, az ipari alkatrészekből készült ékszereket, ezeket az alkotásokat innnovatív divatékszerként lehetett értelmezni. Ugyanebben az évben megalapították a cégüket is Nils Eckrodttal közösen. A kiállításon az újszülött vállalat első kollekciójának minden darabját felvásárolták. Carola szenvedélye az ékszerek iránt, már nagyon fiatal korában megmutatkozott, tinédzserként mindenféle anyagokkal kisérletezett és a megszokottól nagyon eltérő fülbevalókat készített. Stuttgartban alapították meg a Coeur De Lion vállalatot a nevet egy brit punk együttest inspirálta.

 

Tíz évvel később Carola egy igazi design klasszikust alkotott a GEO CUBE kollekcióját számos múzeumi boltban is árulják, többek között a weimari Bauhaus, a washingtoni Smithsonian múzeumban és a londoni Royal Academy-ben.

coeur_de_lion-syamsilver-09.jpg

coeur_de_lion-syamsilver-010.jpg

coeur_de_lion-syamsilver-011.jpg

coeur_de_lion-syamsilver-012.jpg

coeur_de_lion-syamsilver-05.jpg

2014-ben elnyerték a Legjobb Ékszer Márka díjat az Egyesült Királyságban a 2014-es Watch and Jewellery Awards-on. Ez a díj a legrangonsabb kitüntetés Nagy-Britanniában ezen a területen. A zsűri úgy indokolta döntését, hogy a színes és különösen élénk márkának köszönhetően kapta meg a díjat, illetve a lenyűgöző termékfaják voltak meggyőzőek. 2015-ben szintén döntőbe jutottak.

 

A Cour De Lion stúdiójában ma már 140 fő dolgozik, de Carola továbbra is ékszereket tervez. A Carola gyűjteményeket a világ több mint 30 országában 1500 kiválasztott üzletben értékesítik. 2017-ben a harminc éves évforduló alkalmából egy limitált kiadású gyűjteményt állítottak össze, ami elegánsan összefoglalta a Cour De Lion harminc éves történetét.

 

2018-ban újabb díjat nyertek, a német Design Award-on a Luxuscikkek és Kíváló Termékek kategóriában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása