SYAM SILVER

Elizabeth Taylor és fantasztikus ékszerei

2014. május 17. - syamsilver

Elisabeth Taylor egy igazi hollywoodi díva volt. Az erősebb nem képviselői rajongtak érte és ő viszont imádta őket. De vajon mivel udvarolnak a férfiak egy igazi femme fatale-nak? Természetesen gyönyörű, szemet kápráztató ékszerekkel! A világ egyik legszebb és legtehetségesebb színésznője hatalmas ékszergyűjteménnyel rendelkezett. A SYAM SILVER jóvoltából most Ti is bepillantást nyerhettek a  végzet asszonyának életébe és ékszeres dobozába. 
Elizabeth Taylor neve mára már összeforrt a szerelemmel, a jótékonykodással és a hatalmas gyémánt ékszerekkel. A legendás színésznő tisztában volt vele, hogy halála után ékszerei óriási érdeklődésre tesznek majd szert, de talán annak a mértékét alábecsülte, hiszen ekkora felhajtásra senki sem számított. Liz Taylor ékszergyűjteményét a Christie’s aukciós ház 2011-ben árverezte el nem várt érdeklődés közepette, hiszen az eredetileg megbecsült érték ötszöröséért keltek el a kultikus darabok!  A 80 darabból álló méregdrága ékszergyűjtemény értékesítésétől az aukciós ház 20 millió dollár árbevételt várt,a végösszeg azonban minden eddigi rekordot megdöntött, hiszen a kollekció 116 millió dollárért (27 milliárd forint) kelt el. 
A gyönyörű és elképesztően tehetséges színésznőt általában rendkívül gazdag férfiak vették körül, akik igyekezték gyarapítani Liz szeretett ékszergyűjteményét. A híresség összesen nyolcszor ment férjhez, ami szintén csodás gyűrűkkel és egyéb kiegészítőkkel gazdagította a sztár ékszeres dobozkáját. Első nagy szerelme a milliomos örökös, Bill Pawley hamar levette a lábáról a színésznőt,  és egy értékes eljegyzési gyűrűvel ajándékozta meg a frigy megpecsételéseként. Ez a gyűrű volt a legendás ékszer kollekció első darabja. Az eljegyzést azonban hamar felbontották, mivel a férfi és a családja ragaszkodott hozzá, hogy Liz Taylor végleg mondjon le színészi karrierjéről. Szerencsére Elizabeth nem tagadta meg önmagát és a világ továbbra is rajonghatott érte.

A nagy szerelemhez Bvlgari jár
A színésznő egyenesen rajongott a Bvlgari ékszerekért, 1962-ban a Kleopátra című film forgatásának helyszínéhez közel egy Bvlgari üzlet volt, amelynek rendszeres látogatója lett a szépséges színésznő.  Liz Taylor egyszer így nyilatkozott: “Tagadhatatlanul az egyik legnagyobb előnye a Kleopátra római forgatásának, a Bvlgari üzlet.”  A végzet asszonyának akkoriban Richard Burton volt a szíve választottja, akihez kétszer is férjhez ment. A férfi imádta kényeztetni feleségét, így nem csak évfordulók vagy születésnapok alkalmával ajándékozta meg mesés ékszerekkel, hanem pusztán figyelmességből, szerelme jeléül is szívesen árasztotta el drágakövekkel. Richard Burton első ajándéka egy gyönyörű smaragd gyűrű volt, amely „Taylor-Burton eljegyzési gyűrűként” írta be magát az ékszertörténelembe. Később a férfi eljegyzési ajándékként a gyűrűhöz illő smaragd brossal ajándékozta meg a csodálatos színésznőt, amelyet az esküvőjükön is viselt Montrealban. A Christie’s árverésén e mesés darab minden idők legdrágább aukciós ékszereként kelt el. A színész nászajándék gyanánt szeretett feleségének kiegészítette ékszer szettjét egy  smaragd kövekkel díszített platina nyaklánccal.  A nyakék és a bross különlegessége, hogy egymásba illeszthetőek, így medálként is funkcionál az utóbbi. Az ékszerkollekció nagy kedvence volt Elizabeth Taylornak, számos rangos eseményen viselte, többek között 1976-ban II. Erzsébet angol királynővel való találkozásakor is.

Olaszországi nyaraláshoz Cartier gyémántok és rubintok dukálnak
„Életemben három nagy szerelmem volt: Mike Todd, Richard Burton és az ékszereim.”- nyilatkozta egyszer a színésznő. Mike Todd-ról annyit érdemes tudni, hogy a színésznő harmadik férje volt és rajongásig szerette. A férfi szebbnél szebb ékszerekkel lepte meg kedvesét, 1957-ben egy fantasztikus gyémántokból és rubinokból álló Cartier fülbevalót ajándékozott a kislányukkal várandós Elisabeth-nek. Később a filmproducer a fülbevalóhoz illő gyémántokból és rubinokból álló fenséges nyakékkel is kifejezte szeretetét. Mike Todd volt az egyetlen, akitől a színésznő sohasem vált el. A férfi 1958-ban magánrepülőgépével lezuhant és szörnyethalt.

Emlékezetes percek - emlékezetes ékszerek
A pingpong győzelmi trófeája - Richard Buton a szépséges színésznőt egy három gyémántból álló gyűrűvel ajándékozta meg, mert megnyert egy ping-pong meccset.
Az  élet szépségei egy charms karkötőbe zárva - a karkötőt Elisabeth Taylor életének legfontosabb állomásait jelképező charmsok alkotják. Az ékszeren többek közt megtalálható Richard Burton és gyermekei neve és utal a Kleopátra című filmre is.

Elisabeth Taylor gyönyörű volt, elképesztően tehetséges és férfiak milliói rajongtak érte, mégsem volt az a tipikus hollywoodi díva. A forgatásokra mindig pontosan érkezett és szinte mindig tökéletesen tudta a szövegét. Számos segélyszervezetet és alapítványt támogatott, legfőképpen az AIDS megelőzésével foglalkozókat. 1976-ban felajánlotta magát cseretúsznak több mint 100 foglyul ejttet izraeli túsz helyett. Sok mai sztár igazán tanulhatna tőle! Ha mást nem is, de az ékszereke szeretetét  és tiszteletét feltétlenül!
Ha Te is szeretnél a végzet asszonya lenni és legalább úgy ragyogni, mint a Elisabeth, akkor kapj fel egy testhezálló szexi ruhát, egy magas sarkút, a Coeur de Lion varázslatos ékszereit vagy a Boss karóráját és hódítsd meg a kiszemelt férfit!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása