SYAM SILVER

Mediterrán ékszerek

2014. július 19. - syamsilver

A nyár egyenlő a nyaralással. Megszámlálhatatlanul sok gyönyörű ország és táj van a világon. A SYAM SILVER ezúttal kedvet kapott egy kisebb körutazáshoz! Az úti cél Görögország, Spanyolország és Olaszország. Mai cikkünkből megtudhatod, milyen ékszereket viselnek azok az elragadó és csodálatos déli nők és mi teszi őket olyan elkésztően varázslatossá!

Görögország
A görög nők igazi színes egyéniségek és ez az öltözködésükön is meglátszik, rajonganak az ékszerekért. Mindez aligha lehet meglepő egy olyan országban, ahol több mint 1600 éve az öltözködés alapvető ékkövének számít az ékszer! Azóta töretlenül hódít a négyzetes csiga, a levél, a korong és a kígyó minta, valamint a különböző színes gyöngyök. Előszeretettel viselik a tenger színeit, a sötét kéket és a türkizt. Valószínűleg nincs is olyan görög nő a világon, akinek ne lenne olyan ékszere, amelyben ne szerepelne a kék valamely árnyalata. Tipikus görög ékszernek számítanak a vastag, statement típusú karkötők, a többsoros nyakláncok, valamint a széles, csillár jellegű fülbevalók.
A Coeur de Lion karkötőjét minden görög lány imádná! Olyan gyönyörű, mint a tenger: kék és ezüstösen csillogó.   

Olaszország
Az olasz nők nem mulasztanak el egyetlen percet sem, hogy kimutassák nőiességüket. Érzékien stílusosak, elegánsak, imádják az erős sminket és a magas sarkú cipőket - még a macskaköves utcák sem rettentik őket vissza, hogy igazán csinosak legyenek a nap minden percében.  Az ékszerek tekintetében is a kifinomultság és az elegancia jegyében választanak. Kiegészítőik letisztultak, finomak, mégis van valami érdekes csavar bennük, amellyel felejthetetlenné válnak. Ez elsősorban az ékszerek mintázatában jelenik meg, ugyanis jellemzően azok nagyon díszesek, mégsem giccsesek. Általánosságban elmondható az olaszokról, hogy kedvelik a láncos jellegű ékszereket.
A Bering bordós-lilás órája igazán gyönyörű. Letisztult és elegáns, különleges és szenvedélyes, akár csak egy igazi olasz nő!

Spanyolország
A régi spanyol női ruhák híven tükrözik a mai spanyol ékszereket, ugyanakkor a nők sokkal letisztultabban, elegánsan öltözködnek, mint akkor, így egy igazán érdekes és izgalmas egyveleget alkotnak. A nagyon díszített ékszereket többnyire különleges alkalmakkor viselik, valamilyen visszafogott, nőies szettel. Szeretik a feketét, a homok színt és a semleges színeket is.  A hétköznapokon inkább a tiszta eleganciát, az arany színű, alig látható ékszereket részesítik előnyben, amelyek már-már a meglepetés erejével hatnak ránk. Kedvelik a nagyon díszített darabokat is, a színes köveket, gyöngyöket és a csipkézett jellegű mintákat. Tipikus spanyol ékszernek számítanak a csillár, kövekkel és gyöngyökkel kirakott fülbevalók, a gyöngyös, a charm jellegű, valamint a merev fém hatású karperecek.
A Dyrberg Kern fülbevalója igazi nagy kedvenc! Szép és romantikus, észrevétlenül hódít, akár egy spanyol nő. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása