SYAM SILVER

Jason Wu világa

2014. március 15. - syamsilver

Jason Wu egy zseniális fiatal divattervező. Csupán 31 éves, mégis nők milliói rajonganak kreációiért, köztük az Amerikai Egyesült Államok First Lady-je, Michelle Obama is, akinek leghíresebb ruháit is a fiatal tervező tervezte. Ms. Obama, férje első és második elnöki beavatásán is Jason Wu egyik remekművében pompázott! A Syam Silver most nagy örömmel mutatja be a híres designert, aki imádja kihangsúlyozni a nőies vonalakat!

A kanadai-tajvani származású divattervező 1982. szeptember 27-én született Taipei-ben (Tajvan). Már kisgyermekként babákkal játszott és ruhákat tervezett nekik. A szülök korán felismerték gyermekükben a tervező zsenit és igyekeztek teret biztosítani tehetségének, így nem csoda, hogy    már 9 éves korában tervező iskolába járt - igaz ekkor már az Amerikai Egyesült Államokban élt a család. A Loomis Chaffee School bentlakásos iskolában hamar elsajátította a varrás és a tervezés mesterségét. A gyakorlatok során próbababákat használták manökenekként és azokra terveztek ruhákat. Mondanunk sem kell, Jason rajongott az iskoláért, a divatvilága pedig végleg a szenvedélyévé vált. Az iskola után Tokióba utazott egy tanulmányútra, majd Rennes-be (Franciaország) költözött egy kis időre, hogy tanulmányait tovább ott folytassa. Természetesen Wu Párizsban is megfordult, amely óriási hatást gyakorolt rá,úgy érezte, hogy a divat világától soha többé nem fog már szabadulni. A franciaországi tanulmányútja után visszatért az Egyesült Államokba és New York-ban beiratkozott a Parsons Művészeti és Design Iskolába, ahol több neves divattervező is itt végzett.

Jason Wu elképesztően gyönyörű nyári lenge ruhájához nem kell más kiegészítő, mint a Just Cavalli bájos karkötője. Tipp: Ha ennyire érdekes a ruhád, ne hangsúlyozd túl ékszerekkel, mert az elvonja a figyelmet róla. Elég egy apró kiegészítő, és tökéletes lesz a hatás!
Jason Wu mindössze 16 évesen már olyan elképesztően  tehetséges volt, hogy saját babaruha kollekcióval lépett piacra, babái,Fashion Royalty márkanév alatt futottak. 17 évesen az Integrity Toys vállalat kreatív igazgatója lett, babaruhái akkora sikert arattak, hogy megnyerte velük az Év Babaruha tervezője díjat. A sikereken felbuzdulva, úgy döntött, itt az idő, hogy igazi nőkre is tervezhessen. 
A Narciso Rodrigueznél töltött szakmai gyakorlata után, szülei támogatásával létrehozta saját márkáját, melyben kiemelkedő szerepet kaptak a báli- és koktélruhák. Első kollekciója lenyűgözte a divatvilág nagyjait, Oscar de la Renta és Carolina Herrera utódjaként kezdték emlegetni. 
Jason Wu, André Leon Talley-nak, a Vogue irányítójának köszönheti korai hírnevét, ugyanis Michelle Obama stylist csapata megkereste André-t, aki a tehetséges, fiatal tervezőt ajánlotta a First Lady tervezőjének. Jobbat nem is ajánlhattak volna, mint az igazi női elegancia nagymesterét! Michelle Obama-nak tervezett ruháival hamar beírta magát a hírességek közé, nem is meglepő, hogy 2013-ban Jason Wu a Hugo Boss kreatív igazgatója lett. Számos híresség rajong a First Lady-vel együtt műveiért, köztük van January Jones, Amber Valletta és Kerry Washington. 

A tervező szexi fekete, csipkézett, rafinált ruhájában csak is hódítani lehet! Ha összekötöd a hajad, még inkább kihangsúlyozod a nyakad vonalát. Tedd még ellenállhatatlanabbá egy mély szexi nyári illattal és a Just Cavalli nyakláncával!
Jason ruhakölteményeire jellemzőek a rendkívül nőies vonalak, előszeretettel használ csipkét, fényesebb és áttetsző anyagokat. Imádja kombinálni a különböző textíliákat, szinte nincs is olyan ruhakölteménye, amely csupán egy anyagból állna. Minden ruhájának lenyűgöző az esése, amely a precíz varrásnak is köszönhető. A tervező összes kollekciójában megjelenik a fekete és a fehér szín, a designer úgy tartja, egyetlen nő ruhatárából sem maradhat ki az a bizonyos kis fekete ruha, még a tavasz-nyári időszakban sem!

Wu testszínű kreációja egyszerűen fenséges! Egyszerre stílusos, diszkrét és szexi. Nap barnította selymes bőr, pink körömlakk és a Dyrberg Kern karórája…  Kell ennél több? 
 2014 tavasz-nyári kollekciójában is a nőies vonalakat helyezi előtérbe. Ruhái légiesen könnyedek, a nyári lágy szellő jut eszünkbe róluk. A kollekció minden egyes darabja egyszerre elegáns és rendkívül modern. A tervező ügyelt arra, hogy a ruhák és a cipők  összhangban legyenek egymással, így például a ruhák vékony pántjai visszaköszönnek a sarukon és a szexi magas sarkú szandálokon is. A kollekcióban a drapp, a barna, a világos kék, a sötét kék és a testszín dominál, a szokásos fekete és fehér színek mellett. 

A szafari viselet városias formája. Légiesen nőies és modern. A szetthez nem kell más, csak egy közép rózsaszín rúzs, szigorúan hátrakötött lófarok, és a Coeur de Lion fülbevalója! 
A 2014-es év ékszertrendje teljes összhangban van a tervező stílusával. A ragyogó orchidea szín mellett a fekete, a fehér és az arany ékszerek dominálnak a kifutókon és az ékszerüzletekben egyaránt Előtérbe kerülnek a hangsúlyos, nagyon nőies ékszerek is, továbbá a gyöngyök és az ún. statement gallérok, amelyek a tervező ruháihoz fantasztikusan passzolnak. A különböző geometriai elemek, az áttetsző plasztik anyagok, valamint az apró kövekkel díszített különleges brosstűk mintha csak Jason Wu kollekcióit egészítenék ki. 

Források
http://www.fashiontime.hu/kulfoldidivattervezok/2034/
http://muppet.wikia.com/wiki/Jason_Wu
http://www.nytimes.com/2009/01/25/fashion/25WU.html?_r=0 
http://www.wwd.com/fashion-news/fashion-scoops/jason-wus-designer-dolls-7345261
http://hg.hu/cikkek/design/9309-keleti-szel-azsiai-tervezok-a-divatban-1
http://kiszo.hhrf.org/?module=news&target=get&id=17074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása