SYAM SILVER

Matthew Williamson élete és munkássága

2014. február 23. - syamsilver

Sienna Miller, Kate Middleton, Gwyneth Paltrow, Mischa Barton. Mi a közös bennük? Egy zseniális és kifinomult divattervező, Matthew Williamson! MW olyan divattervező, aki mindig képes újat és nagyszerűt alkotni. Varázslatosan bánik a színekkel, ruhái mindig élettel telik és nagyon nőiesek. Kollekcióit csak és kizárólag imádni lehet! A SYAM SILVER ma bemutatja nektek Matthew Williamsont! 

A divattervező 1973-ban született, a londoni Manchester-ben. 17 éves koráig a Loreto College katolikus iskolában tanult, majd  a Central Saint Martins College of Art Design művészeti egyetemen folytatta tanulmányait, egészen 1994-ig, amikor sikeresen lediplomázott, "fashion design" szakon. 
Divatházát, igen fiatalon – 24 évesen - 1997 februárjában alapította meg és még ugyanebben az évben a londoni divathéten debütált első kollekciójával, az Electric Angels-szel. A kifutón Kate Moss, Jade Jegger és Helena Christensen mutatta be ruháit. A ruhákat a maszkulinitás, a slamposság és a szürke szín több árnyalata jellemezte. A bemutató mindössze 4 percig tartott. 
Kollekcióit egészen  2002-ig csak a New York-i Divathéten láthattuk. Első üzletét 2004-ben nyitotta meg Londonban, a Bruton Street 28-as szám alatt, azaz a Mayfair-en, London exkluzív negyedében. 2005-ben indította el saját parfüm kollekcióját, együttműködve Clement Gavarry parfümkészítővel. Az igen friss női illaton is érezni MW stílusjegyeit, hiszen az illat nagyon gyümölcsös, virágos, pikáns, akárcsak a tervező ruhakollekciói. 
A következő évben az Emilio Pucci divatház kreatív igazgatója és tervezője lett. MW mindig is rajongott Pucci stílusáért és ruháiért, így örömmel fogadta el a kivételes ajánlatot. A tervező szerint a legfontosabb kapcsolat az Emilio Pucci divatmárka és a saját stílusa között, a merész, mintás textilek és az élénk színek bátor használata. 
A még csak 34 éves divattervezőt 2007-ben az a megtiszteltetés érte, hogy a londoni Design Museum kiállítást rendezett munkásságáról,  "Matthew Williamson – 10 years in Fashion" címmel. 
2008-ban elnyerte a British Fashion Awards "Red Carpet Designer of the Year" elismerést, miután Cheryl Cole MW korall színű ruhájában lejtett végig egy díjátadó gálán. 2008 vitathatatlanul a tervező éve volt, minden sztár az ő ruháit akarta viselni. 
Ugyanebben az évben vendégszereplő volt a Heidi Klum vezette, divattémájú Project Runway című amerikai televíziós műsorban is. A reality sorozat még nagyobb népszerűséget hozott az angol tervezőnek. 
Újabb fordulópontot, a 2010-es év jelentett a divattervezőnek, amikor októberben bejelentette, hogy szerződést írt alá egy új licencre vonatkozóan a Mariella Burani Fashion Group divatvállalattal.  Az új almárka a Muse by Matthew Williamson nevet viseli és elsősorban a fiatalokat célozza meg, a ruhákat a fényes és erőteljes színek jellemzik. 
Matthew Williamson imádja használni a színeket, olyan akár egy festő, aki kitűnő érzékkel alkot remekműveket. Csodásan és érzékletesen emeli ki a női idomokat. Sokat merít az indiai kultúrából, a szárik világából. 
MW a 2014-es tavaszi-nyári kollekciójával sem hazudtolja meg önmagát. A kollekcióban minden egyes darab aprólékosan lett megtervezve és a tavaszt idézi. A kollekcióban a narancssárga, a rózsaszín, a királykék, a lila, a világossárga, a fekete és a fehér színek dominálnak. Minden ruhadarabon és kiegészítőn (táskák, övek, ékszerek) megjelennek a tavaszi motívumok: varrt és nyomott virágok, pillangók, üdeség, frissesség. 

Ezt a gyönyörű korall színű ruhát varázslatosan kiemelik a Coeur de Lion ékszerek őszies színei!

Matthew Williamson gyönyörű, lebegő sárga ruháját még érzékibbé teszi a Misaki virágos fülbevalója!

Az igazán tavaszias, pink-barna virágmintás ruhával, a Guess  pink–arany nyaklánca felejthetetlen párost alkot!

A korall – pink kombinációhoz remekül passzolnak az élénk, narancsszínű kiegészítők. A Majorica karkötője még elragadóbbá tesz egy ilyen outfittet.

A király- és világoskék, világossárga, fehér virágokból álló álomszerű ruhakölteményt a Bering hófehér karórája teszi teljessé!

A kék-fehér csíkos kombinációt, ha lehet,  még jobban kiemeli a Coeur de Lion kék nyaklánca!

Ezt a sötétkék-fehér szexi együttest a Guess karkötője még vonzóbbá varázsolja!

A meleg színekben pompázó, tündéri  outfitet a Unique karkötője még elragadóbbá teszi!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása